Kittenbeleid

Hierin vindt u grotendeels het contract terug met de nodige uitleg én de vereisten om bij ons een kitten te kopen.

We verlangen allereerst dat de kittens in een goede omgeving terecht komen, een liefdevolle thuis. Dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar daarnaast zijn er nog enkele zaken waarmee u rekening dient te houden.

 • Het kitten mag pas vanaf 13 weken het nest verlaten. Dan zijn ze ingeënt, ontwormd en zindelijk gemaakt. Als ze bij een nieuwe eigenaar gaan krijgen ze een kittenpakket mee met voeding, hun inentingsboekje en een cd met foto's vanaf hun geboorte.
 • De prijs van de kittens is vast. Aandringen om een kitten goedkoper te verkopen heeft geen zin. Wij hanteren de normale prijs voor een kitten van het desbetreffende ras.
 • De kittens mogen bezoek ontvangen vanaf 7 weken. In het begin zijn ze té vatbaar voor infecties van buitenaf. Voor deze periode kan men wel al een optie nemen op een kitten. Dat is geheel vrijblijvend. Indien u nadien op bezoek komt en besluit van het kitten in huis te nemen, is het gereserveerd en heeft niemand anders meer de kans om dit kitten te reserveren. We vragen dan wel een klein voorschot en geven u daar een bewijs van. Als u een kitten gereserveerd heeft, houden we regelmatig contact met u via mail, sturen foto's door,... U kan het ook altijd komen bezoeken indien u dit wenst, maar dit is zeker niet verplicht.
 • Wij behouden het recht om af te zien van verkoop indien wij vermoeden dat het kitten niet in een juiste omgeving zal terecht komen.
 • Als u bij ons een kitten koopt, verwachten we dat het geen straatkat zal worden. Dit wil zeggen dat de kat niet vrij buiten mag lopen. Als u over een veilig ren beschikt of een goed afgesloten tuin, kan de poes natuurlijk wel eens buiten vertoeven. We vragen dit enkel en alleen om de veiligheid van de poes te garanderen tegen diefstal, vergiftiging ed.
 • De dag van ophaling wordt vastgelegd. Indien u niet komt opdagen, vervalt de verkoop en wordt het kitten weer te koop aangeboden.
 • Het kitten moet over voldoende ruimte beschikken. Dit wil zeggen dat het niet mag opgesloten worden in een kooi of kleine kamer. Het is zo dat de tevredenheid van uw kat in uw handen ligt. Zorg dus ook steeds voor voldoende voeding, drinken, een krabpaal en speeltjes. Indien u fulltime gaat werken, kan het misschien een goed idee zijn om een tweede kat in huis te nemen zodat het kitten zich niet gaat vervelen en uw meubilair vernielt. Het ras van de tweede kat, speelt absoluut geen rol.
 • Als het kitten niet meer bij de eigenaar kan blijven om gelijk welke reden, moet de fokker op de hoogte gebracht worden. We willen niet dat onze kittens zich gaan verspreiden zonder dat we er iets van weten. Wij kunnen eventueel helpen om een nieuwe geschikte eigenaar te vinden.
 • Er mag niet worden gefokt met dieren die wij als huisdier verkopen. De Belgische wetgeving verplicht niet alleen fokkers, maar ook baasjes, asielen & handelaars hun kittens te steriliseren/castreren vooraleer ze naar hun gouden mandjes vertrekken. Al onze kittens zullen dus gesteriliseerd, gechipt & geregistreerd worden voor verkoop. Een uitzondering is voorzien voor kittens die naar een erkende fokker of naar het buitenland verhuizen.
 • De gezondheid van de kat mag niet verwaarloosd worden. Zorg ervoor dat u medische bijstand kan/wil verlenen indien u een kitten in huis neemt. Indien wij vernemen dat het dier verwaarloosd, mishandeld,... wordt, hebben we het recht het dier terug te eisen, onvoorwaardelijk. Onder verwaarloosd of mishandeld verstaan we: ontklauwen, opsluiten in bv een kooi, ziekten niet laten behandelen door een dierenarts, het verwaarlozen van jaarlijkse vaccinaties en ontwormingen, het dier onnodig laten vasten,...
 • Het kitten krijgt ook een waarborg mee. Zo bevestigen wij dat het dier in een goede gezondheid verkeert. Binnen de periode van de waarborg kan een kitten geruild worden indien het lijdt aan een ziekte die vermeld staat in het contract en dit bewezen door een dierenarts.
 • Het kitten krijgt ook een contract mee dat door zowel de koper als verkoper wordt ondertekend en bindend is.

Het lijkt misschien allemaal veel, maar de aankoop van een huisdier is en blijft een grote verantwoordelijkheid. Het is geen stuk meubilair, maar een levend wezen. Denk goed na vooraleer u overgaat tot het nemen van een kat, beslis dit niet impulsief. Een kitten is heel schattig, maar wordt groot. Een kat kan 20 jaar worden, dus u moet heel die tijd voor het beestje willen en kunnen zorgen. We zijn gewoon bezorgd waar onze kittens terecht zullen komen en willen hen het beste geven.

Indien u een kat maar een kat vindt, kan u beter besluiten om geen kat in huis te halen.

Maar als u net zo enthousiast bent als wij en overstroomt van liefde voor dit beestje, laat het ons dan weten! U bent van harte welkom!

Ralph & Eveline